Founder/Chief Legal Counsel

Founder/Chief Legal Counsel

Süendam T. Özyurt

Ik ben Nederlands/Turks advocaat in het Turks recht en woon sinds 1994 in Amersfoort en deels in Turkije. Ik ben geregistreerd bij Orde van Advocaten in Izmir en gespecialiseerd in juridische en zakelijke dienstverlening aan buitenlandse investeerders en ondernemers in Turkije.

Als gespecialiseerde advocaat in het bedrijf- en handelsrecht, bied ik samen met mijn gespecialiseerde collega’s de zakelijke en juridische bijstand voor bedrijven die betrokken zijn bij de zakelijke activiteiten zoals opstarten van bedrijven, produceren, exporteren en/of importeren, investering in vastgoed, deelnemen aan aanbesteding procedures.

Ik geef regelmatig seminars over de vastgoedmarkt van Turkije en bedrijfsvestiging in Turkije als genodigde op internationale beurzen (Second Home, Turkije Totaal). Ook heb ik de seminars “Investeren in Turkije" en "Het verkrijgen van werkvergunningen voor buitenlanders" gegeven bij Netuba, Kamer van Koophandel in Utrecht en het Nederlandse Ministerie van Economische Zaken. Mijn juridisch artikelen zijn verschenen in de Dunya Krant en in Mondi Real Estate Magazine.

Suendam Őzyurt - oprichter en legal counsel van Lexsu Consultancy

Werkervaring

 • 2017 – 2019 Manager Sword International BV., Amsterdam, Nederland
  Manager van Holding BV

 • 2000-2018 Chief Legal Counsel Kroon-Őzyurt Juridisch Adviesbureau, Amersfoort, Nederland
  Juridische en zakelijke dienstverlening voor buitenlandse investeerders,ondernemers en particulieren in Turkije en Nederland op het gebied van Bedrijfsrecht, Handelsrecht, Contractenrecht en Vastgoedrecht.

 • 2000-2003 Juridisch adviseur ETT Telecom, Bilthoven/Nederland
  Opstellen en adviseren over commerciële contracten en arbeidsrecht

 • 1998-2000 Juridische Staf van de Afdeling Arbeid en Sociale Zekerheid
  Turkse Ambassade, DenHaag/ Nederland
  Adviseren over arbeidsrecht en opstellen jaarverslagen voor ministerie

 • 1997-1998 Assistent secretaris-generaal/advocaat Yasar Holding, Izmir/Turkije
  Geven van juridisch advies over mededingingsrecht en technologiebeschermingsrecht, voeren van bestuursvergaderingen, schrijven van rapportages, begeleiden van aandeelhoudersvergaderingen, advisering, opstellen van contracten, ondersteunen van synergie tussen dochter ondernemingen en de holding.

Would you like to know more?

Do not hesitate to contact us directly for detailed information.

Contact us

We will get back to you with a response as soon as possible.